تحولات منطقه

"مارک روته" هلندی در حالی امروز سه شنبه مسئولیت دبیر کلی ناتو را از "ینس استولتنبرگ" نروژی بعد از حدود ۱۰ سال تحویل می‌گیرد که چالش‌های زیادی پیش روی این ائتلاف نظامی غربی قرار دارد.

 «مارک روته» دبیرکلی ناتو را از «استولتنبرگ» تحویل می‌گیرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس؛ هفته نامه "اشترن" در مطلبی نوشت: مارک روته هلندی امروز (سه شنبه) پست دبیرکلی را از ینس استولتنبرگ نروژی تحویل می گیرد.

"ینس استولتنبرگ" به مدت ۱۰ سال دبیر کلی این ائتلاف نظامی غربی را بر عهده داشت که قدرتمندترین اتحاد دفاعی در جهان محسوب می شود. امروز سه‌شنبه، مارک روته هلندی این مسئولیت را از این نروژی ۶۵ ساله تحویل می گیرد. وظایف و چالش های زیادی در انتظار نخست وزیر سابق هلند در این مسئولیت جدید قرار دارد.

روته باید در سازماندهی کمک به اوکراین، مقابله با تهدیدات جنگی "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه و حفظ اتحاد در صورت پیروزی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری در ابتدای نوامبر، کمک کند.

بودجه ناتو نیز یک مسئله است، زیرا از کشورهای عضو خواسته می‌شود هزینه‌های دفاعی خود را تا دو درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند و این خواسته‌ای است که از طرف همه اعضای این ائتلاف نظامی برآورده نمی شود. علاوه بر همه این عرصه ها، دبیرکل به عنوان عالی ترین مقام بین المللی ناتو باید مذاکرات و تصمیمات این اتحاد را رهبری کند و او باید از اجرای تصمیمات اطمینان حاصل کند.

دبیرکل ناتو ریاست شورای آتلانتیک شمالی - مهمترین نهاد سیاستگذاری اتحاد - و همچنین کمیته های دیگر را بر عهده دارد که اینها شامل گروه برنامه ریزی هسته ای، شورای ناتو-اوکراین، شورای ناتو-روسیه و شورای مشارکت یورو-آتلانتیک است. وی ریاست کارکنان بین‌المللی ناتو را بر عهده دارد که به نمایندگی‌های ملی در مقر مشاوره، هدایت و پشتیبانی اداری ارائه می‌کنند و ناتو را در ملاء عام نمایندگی می‌کند.

کارهای زیادی برای انجام دادن برای دبیر کل جدید ناتو وجود دارد. اما وی البته تنها نیست. او توسط یک دفتر شخصی و یک معاون دبیر کل کمک می شود. علاوه بر این، تمام کارکنان بین المللی در مقر در بروکسل به طور مستقیم یا غیرمستقیم از دبیرکل حمایت می کنند.

هر کسی که می خواهد دبیرکل ناتو شود باید شرایط خاصی را رعایت کند. به عنوان یک قاعده، وی باید یک سیاستمدار عالی رتبه از یکی از ۳۲ کشور عضو باشد. کشورهای عضو نامزدهایی را پیشنهاد می کنند که سپس در بحث های دیپلماتیک غیررسمی انتخاب می شوند. تنها زمانی که همه اعضا به اجماع رسیدند، نامزد تایید می شود. مدت نمایندگی چهار سال است. با این حال، در پایان این دوره، ممکن است به دبیرکل پیشنهاد شود که در سمت خود باقی بماند.

روته حالا باید در بروکسل خود را بسیار محدود کند. دوچرخه سواری به محل کار مانند لاهه در ناتو به دلایل امنیتی برای وی امکان پذیر نیست. این مرد ۵۷ ساله هلندی دیگر نمی تواند بدون محافظان خرید کند.

روته در زندگی خصوصی خو با ابراز خرسندی می گوید که مجرد است. پسر پدر و مادری پروتستان با شش خواهر و برادر بزرگتر است که خود را "مردی با عادت و سنت" توصیف می کند. او در جوانی در ابتدا آرزوی حرفه ای به عنوان نوازنده پیانو را داشت. اما سپس در دانشگاه لیدن تحصیل کرد و به عنوان مدیر در یونیلور مشغول به کار شد.

ینس استولتنبرگ پس از خروج از ناتو چه خواهد کرد؟ واضح است که او نمی خواهد بازنشسته شود. بر اساس گزارش رسانه ها، استولتنبرگ سال آینده جایگزین کریستوف هوسگن به عنوان رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC) خواهد شد. اطلاعات مربوطه توسط چندین منبع به خبرگزاری آلمان تایید شده است.

کنفرانس امنیتی مونیخ از زمان تأسیس آن در سال ۱۹۶۳ به یکی از مهم ترین انجمن های بین المللی برای سیاست امنیتی تبدیل شده و یک شغل مناسب برای استولتنبرگ نروژی است.

استولتنبرگ سال‌هاست که مصرانه از اروپایی‌ها می‌خواهد در زمینه دفاع بیشتر کار کنند. در عین حال، او از آمریکایی ها می خواهد که حضور نظامی خود را در اروپا حفظ کنند.

۳۲ کشور ناتو در ژوئن بر سر نامزدی روته برای پست دبیر کلی ناتو توافق کردند. این هلندی ۵۷ ساله یکی از حامیان اوکراین در جنگ علیه روسیه محسوب می شود. وظایف او به عنوان دبیرکل شامل هماهنگی کمک های نظامی و میانجیگری بین کشورهای عضو در صورت بروز اختلافات خواهد بود. علاوه بر این، روته باید اعضای اروپایی را برای مسئولیت شخصی بیشتر آماده کند. دلیل آن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اوایل نوامبر است.

استولتنبرگ ۶۵ ساله پیوستن کشورهای بی طرف سابق فنلاند و سوئد به ناتو را به عنوان یک نکته برجسته شخصی برای دوران این مسئولیت خود می داند. وی بر این عقیده است که این مسئله ناتو را تقویت می کند و امنیت بیشتری را به ارمغان می آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha